Bizottsági ülés

2021.09.21. 18:31

Ötmillióval kevesebb pénzt oszt szét az OKSI

A korábbi 30 helyett 25 millió forintot oszt szét a szekszárdi egyesületek között a megyeszékhely közgyűlésének Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága.

Szepesi László

Forrás: Wikipedia

Fotó: illusztráció

A pénzről esett a legtöbb szó a Szekszárdi Közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságának (OKSI) kedd délutáni ülésén. Murvai Árpád elnök javaslatára ugyan a bizottság pénzügyi keretének felosztását a tanácskozás végére tették, de ez sokkal tovább tartott, mint az első két napirendi pont tárgyalása.

Először az általános iskolások nyári napközis ellátásáról beszéltek, amelyet már második éve az önkormányzat szervez. Idén négy Erzsébet tábort szerveztek, jövőre többet terveznek. Ezekben a táborokban az átlaglétszám 30 volt, de 15 – 20 diák folyamatosan mindegyikben részt vett. A bizottság elismerését fejezte ki a közreműködő 24 pedagógusnak, megköszönte nyáron végzett munkájukat. Tárgyalta a testület az óvodai épületek nyári kihasználtságát is, ezzel kapcsolatban a szervezettséget dicsérték a bizottság tagjai.

Ezt a két napirendi pontot követte a bizottsági keret egyesületek közötti felosztása. A bizottság idén a korábbi 30 helyett 25 millió forint támogatást tud adni az egyesületeknek. Ezt is, de ezt is többen szóvá tették, hogy az előző évihez viszonyítva a beérkezett pályázatok is sokkal gyengébb minőségűek voltak. Akadt egyesület, amelyiktől csak egyetlen mondat érkezett: pénzt kérünk.

Össztűz zúdult a Szekszárdi UFC-re, amelyik a meg sem indokolt ötmilliós igényét még a női labdarúgás fejlesztésére szánt két millióval is megtoldotta. Elhangzott, a bizottság nemcsak azt nem tudja, hogy mire kéri az UFC a pénzt, de az egyesület tevékenységét sem ismeri.

Ekkor szót kért az ülésen vendégként résztvevő Csillagné Szánthó Polixéna, s elmondta, korábban, mikor más bizottsághoz tartoztak az egyesületek, ők részletesen megismerték munkájukat. Faragó Zsolt képviselő kérdésként feltette, miért nem lobbizik az egyesület a náluk foglalkoztatott gyerekek szüleinél, és a tanácskozás során többször is szóba hozták a sportcsarnok élén történt vezető váltást.

A tanácskozás végén külön csak az UFC támogatásáról szavaztak. Az elnök által javasolt három összeg közül egyik sem kapott elegendő igen szavazatot, ezért Murvai Árpád szünetet rendelt el. Ezt követően a tagok megállapodtak, hogy a labdarúgó egyesület 3.25 millió forintot kap a bizottságtól. A városban működő többi egyesület többségének szintén szavazott meg támogatást az OKSI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában