közlekedés

2021.09.07. 17:16

Parkolót alakítottak ki a régi üzletház helyén Pakson

A Szentháromság tér teljes felújítása után új közterületi, korlátozás nélkül használható, tizenkét férőhelyes parkoló készült el a Petőfi és a Jámbor Pál utca sarkán. Az új parkolóhelyek a tér időszakos, erőteljes forgalomterhelését enyhítik – adta hírül a paksi önkormányzat.

G. R.

Fotó: Molnár Gyula

A közleményből kiderül, a régi üzletház helyén megépült parkoló kivitelezését a SÉD-GÉP Kft. szakemberei végezték, mintegy 76 millió forintos értékben, amelyre 2021. június 11-én szerződött le az önkormányzat.

A parkolót időkorlát nélkül mindenki szabadon használhatja, sőt a terület forgalomérzékenységére tekintettel a Bezerédj iskola közelében további férőhelyek is rendelkezésre állnak a gyermekintézmény előtt vagy az Anna utcában. A parkolót változó forgalmúnak tekinthetjük, hiszen a szülő-gyermek autós érkezések után a Földhivatal dolgozói, illetve ügyfelei is megállhatnak itt.

A parkoló közvetlen közelében okospadok vannak, amelyek wifi-vel és töltővel rendelkeznek. A Szentháromság téri zöld felületeket még ezek után alakítják majd ki – olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában