Polip

2021.09.22. 19:10

Sokféle programot és korrepetálást is kínálnak

Szeptember elején elkezdődött a tanév, a kisiskolások a tanítás után a napköziben töltik délutánjaikat, de mi legyen a felső tagozatosokkal, kis gimnazistákkal? Ehhez nyújt segítséget immár hosszú évek óta a Polip Ifjúsági Egyesület.

G. R.

Fotó: Makovics Kornél

Az egyesület Szekszárdon, a Piactér mellett, a Placc Közösségi Térben működik, és célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak mindennapi problémáik megoldásában, valamint értékteremtő, ingyenesen igénybe vehető, szabadidős programokat biztosítson számukra.

– Elsősorban a felső tagozatos és középiskolás korosztálynak, de alkalmanként a kisebbek és fiatal felnőttek számára is szervezünk délutáni foglalkozásokat – mondta Letenyeiné Mráz Márta, a Polip elnöke. Azt is megtudtuk tőle, hogy a többi kulturális intézményhez hasonlóan a járványhelyzet miatti korlátozás miatt keveset voltak nyitva a tavalyi tanév során, szeptembertől azonban, ahogy elkezdődött az iskola, újra megindult az érdeklődés a programjaik iránt.

Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodájuk közösségi terében hétköznaponként 13–17 óra között többféle foglalkozást tartanak a fiataloknak, akiknek lehetőségük van szabad játékra is. Többféle kikapcsolódási lehetőséget kínálnak számukra: játékklubjukban többek között társas- és fejlesztő játékok, Xbox, csocsó vagy kártya várja az iskolásokat, a kisebbeknek is kiváló kikapcsolódást nyújtó kézműves klubjukban pedig alkothatnak az ünnepekre dekorációs tárgyakat, ajándékokat, vagy akár egy szülinapi buli kellékeit – számolt be a részletekről Letenyeiné Mráz Márta.

Több korosztálynak, így felnőtteknek is hasznos időtöltést nyújt az angol társalgási klub, amit egy török és egy indiai fiatal vezet. Ide szinttől függetlenül bárki jelentkezhet, nagyobb létszám esetén csoportokra bontják a résztvevőket.

A foglalkozások mellett leckeírásban, korrepetálásban is támogatást nyújt a Polip – jelezte az egyesület elnöke. Ehhez várják azok jelentkezését, akik segítségre szorulnak, valamint azokét is, akik szívesen segítenének, legyen szó középiskolásról, aki itt töltené az iskolai közösségi szolgálatot vagy nyugdíjas pedagógusról, aki önkéntes munkában vállalná a segítséget.

Borítóképünkön: Egy török és egy indiai fiatal vezeti az angol társalgási klubot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában