jubileumi programsorozat

2021.09.27. 20:00

Száz esztendeje nyitotta meg kapuját Szekszárdon a Keri

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött kép

Iskolánk története évtizedekben. Ezt az elnevezést viseli az a centenáriumi kiállítás, mely a Tolna Megyei SZC Bezerédj István Technikum tetőtéri aulájában tekinthető meg. Ugyanakkor a földszinten, illetve az alagsorban az egyes oktatott szakmák történetébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

– Száz esztendővel ezelőtt, 1921. szeptember 14-én a szekszárdi belvárosi katolikus templomban és a városházán ünneplők sokasága gyűlt össze azért, hogy részesei lehessenek egy új intézmény alapításának – idézte fel a kezdeteket Balogh Attila, az intézmény igazgatója a megnyitón. – Egy olyan iskola született meg ekkor, amely hányattatott sorsa ellenére, minden korban a színvonalas, minőségi szakmai oktatást képviselte, a legendás igazgatói, tanárai és tehetséges diákjai révén pedig meghatározó hírnevet szerzett magának.

A létesítmény vezetője köszönettel nyugtázta, hogy a nívós kiállítás létrejöttéhez számos kolléga, civil személy, valamint szekszárdi intézmény járult hozzá.

A megnyitó ünnepi hangulatának fényét Málinger Anita énekes, az iskola egykori tanulója dallal, Trunk László Bence 11. a osztályos és Lánczos Viktória 11. b osztályos tanuló pedig szavalattal emelte. Borosné Radinovics Mónika oktató és Balogh Attila igazgató különleges produkcióval készült a jeles eseményre. Ugyanis a Republic együttes Ezt a földet választottam című dalát adták elő, két tanuló, Pesti Noémi és Keszler Attila táncos kíséretével.

A tárlat az első eleme volt annak a teljes tanéven átívelő programsorozatnak, melynek keretében az intézmény történetéről és névadójáról emlékeznek meg. Az egyes programokról a Bezerédj 100 Időutazó Facebook-albumban, az intézmény Facebook-oldalán, illetve honlapján adnak tájékoztatást.

Borítókép: Keszler Attila, Borosné Radinovics Mónika, Balogh Attila és Pesti Noémi a megnyitón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában