hazai élelmiszerek

2021.09.09. 20:00

Szekszárdon zárult a jubiláló Coop Rally

Utolsó, szekszárdi állomására érkezett csütörtökön a 15. alkalommal megrendezett Coop Rally kétnapos futama, amely mint az eseményen is elhangzott, a magyar élelmiszer-kereskedelem számára kulcsfontosságú időpontban igyekszik felhívni a figyelmet a hazai termékek fogyasztásának fontosságára.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

– A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy működni tudjanak azok a hazai élelmiszeripari cégek, amelyek megfelelő mennyiségben és minőségben el tudják látni a hazai fogyasztókat – ez a fő üzenete a Coop Rallynak, amelyik csütörtökön érkezett utolsó állomására, Szekszárdra, az Arany János utcai Mecsek Fűszert Zrt által üzemeltetett Coop üzlethez.

– Nagy öröm, hogy a rally nem először kereste fel városunkat – mondta Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere, aki emlékeztetett rá, hogy a helyieknek milyen fontos, hogy az eseménynek otthont adó üzlethelyiség nemrégiben újult, szépült meg és így korszerűbb, kulturáltabb körülmények között, bővebb választékkal, ezen belül is a magyar áruk dömpingjével várja a szekszárdiakat.

– Minőségi hazai termékek biztos forrásból, röviden ezt közvetíti a Coop Rally – emelte ki Kelemen János, a Coop Hungary Zrt igazgatóságának tagja az eseményről, amelynek során a több mint száz autóból álló mezőny – köztük a hazai élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és médiacég versenyzőivel, valamint három médiabusszal – szeptember 8-9. között Nyugat-Magyarország hat gyártó és forgalmazó központjához, valamint két COOP tagvállalatához látogatott el.

Kelemen János emlékeztetett, hogy a Coop hálózat 2240 üzlete összesen 1480 hazai településen működik, ebből egyik legnagyobb partnerük, a Mecsek Fűszért 9 megyében, 178 településen 253 bolttal van jelen. A Coop csoport összesen több mint húszezer embert foglalkoztat, amelyből 1500 dolgozó áll a Mecsek Fűszért alkalmazásában.

A hazai termékek népszerűsítésére elindított verseny idei futama kapcsán az Agrárminisztérium jelezte, a hazai élelmiszeripar történelmi léptékű fejlesztési lehetőség előtt áll: az augusztus közepén megnyílt, mintegy kétszázmilliárd forintos keretösszegű, az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztését célzó felhívásra folyamatosan várják a pályázatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában