bátaszéki bornapok

2021.09.13. 07:00

Szép idő, jó hangulat, kiváló borok és étkek

Felszabadult jókedv és szép idő jellemezte a három napos bátaszéki bornapokat. Több száz vendég érkezett a városba, és a beléptető kapukon kívül semmi nem emlékeztetett arra, hogy idén is a pandémia árnyékában tartották meg az ünnepet.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Ötödik alkalommal rendezték meg a bornapokat, egy év kényszerű kihagyás után ismét megtelt a város vendégekkel, borkedvelő baráti társaságokkal. A szervező Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. célja az volt, hogy a háromnapos rendezvényre érkezőknek és az itt élőknek olyan programsorozatot kínáljon, amelyik a régióban egyedülálló módon ötvözi a hagyományokat és az újítást, a kulturális sokszínűséget, valamint a felhőtlen szórakozást. Minden korosztály számára kínáltak programot.

Az időjárásra sem lehetett panasz, napközben a nyarat idézték a hőmérsékletek, késő este pedig a kiváló nedűk – a tíz neves pincészetnek és a pálinkaháznak köszönhetően – melegítették át a baráti társaságokat. Mindehhez kiváló zenészek, zenekarok kínáltak jó hátteret. Többek között Delhusa Gjon, Szabó Ádám és a Neoton Família szórakoztatta a közönséget. Idén is volt koronázási ceremónia a II. Géza gimnázium végzős diákjainak köszönhetően, fellépett a Székely Unokák Tánccsoport és a Heimat Német Nemzetiségi Tánc­csoport is.

A négytagú Pálos család Szolnokról érkezett, immár harmadik alkalommal látogattak el a bátaszéki bornapokra. A családfő, Pálos Péter elmondta, anyai nagyszülei bátaszékiek, így ő gyermekkorában sokat vendégeskedett a nagymamájánál és örök nosztalgia marad neki ez a kedves település. Szeretné, ha az ő gyermekei is megismernék Bátaszéket.

A Szabados család a fővárosból érkezett a bornapokra, ők az itteni borok nagy kedvelői. Szombaton a település híres fájához, az öreg molyhos tölgyhöz is felgyalogoltak. Szabados Richárd elmondta, az ilyen alkalmak arra is jók, hogy lehet pár mondatot váltani a borászokkal, hiszen a legtöbb pavilonban a pincészet valamelyik családtagja szolgálja ki a vendégeket.

A gasztronómiát idéző két stand környékén már az illatok is csábítóak voltak, a különlegesen készített húsokat is megkóstolhatták a nézelődésben megéhezett vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában