mellrák

2021.09.21. 14:00

Sztárok lépnek fel a szekszárdi jótékonysági esten

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából ­szeptember 29-én, szerdán, 19 órai kezdettel jótékonysági est helyszíne lesz a Babits Mihály Kulturális Központ színházterme.

TN

Forrás: Shutterstock

Mint az a statisztikákból is kiolvasható, napjainkban az emlőrák az egyik leggyakrabban előforduló női daganatos megbetegedés. Hazánkban – az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint – élete során minden tizedik nő személyesen is megtapasztalja a kórt. Szakértők hangsúlyozzák: mindig fontos az önvizsgálat, valamint a rendszeres szűrővizsgálatokon – citológia, mammográfia – való részvétel.

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából ­szeptember 29-én, szerdán, 19 órai kezdettel jótékonysági est helyszíne lesz a Babits Mihály Kulturális Központ színházterme. A közönségnek Robert Lyons Ph. D. ND., a Torontói Humanitárius Orvoslás Egyetemének professzora tart előadást a témakörről. Fellép a Noxból ismert Péter Szabó Szilvia, Péter Srámek énekes és zenekara, valamint Danny Blue mentalista. A műsort az ismert színművész, Beleznay Endre vezeti. A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható. Minden megvásárolt belépő részt vesz egy nyereménysorsoláson, értékes nyereményekért. A világnap tiszteletére rózsaszínű ruhadarab vagy szalag is viselhető.

Az est háziasszonya Kiss Barbara, akiről idén márciusban írta meg portálunk, hogy nemrég tért haza Londonból. Ugyanis hosszas betegeskedés során kiderült, hogy mellrákkal kell megküzdenie. Június végén pedig arról adtunk hírt, hogy a fiatal szekszárdi nő áprilisban műtéten esett át. Ezek után elhatározta, hogy nemcsak önmagán, hanem másokon is segíteni kíván.

– Minden kedves hozzájárulónak köszönettel tartozom, akik eddig támogattak – mondta Barbara. – Eldöntöttem, hogy bárki kérdezhet tőlem, mindent elmondok, amit megtanultam és segítek bárkit tanácsokkal. Nem mondom, hogy a kemoterápia egy rossz dolog. Mindenki azt vállalja el és úgy ­gyógyuljon meg, ahogy az neki a legjobb. A legfontosabb, hogy ne felejtse el, mekkora felelősséggel jár az ilyen döntések meghozatala. Mindig jó, ha van több lehetőség, akinek szüksége van rá, fedezze fel a legtöbbet, de mindenki azon az úton haladjon, amiben hisz.

A speciális gyógyszerkezelésre Kiss Barbarának a 11773463-01206955 (OTP Bank) számlaszámon lehet adományozni. A tanácsadás a 06-70/904-5064-es telefonszámon történik.

Borítóképünkön: Nagyon fontos a szűrővizsgálatokon való részvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában