szépítés

2021.10.16. 09:30

Dunaszentgyörgyön folytatódott az önkéntes akció

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

A június végi sikeres kalocsai önkéntes akció után Dunaszentgyörgyön folytatódott tovább az a környezetszépítő munka, amelyen helyi önkéntesek mellett a kezdeményezést elindító Roszatom, a Paksi Atomerőmű, a Paks II. munkatársai vettek részt. Mint Kirnyákné Balogh Mária Dunaszentgyörgy polgármestere lapunknak elmondta, a múlt héten elkezdődött környezetszépítő munkát két helyi vállalkozás munkatársai is segítették. Elsőként az óvoda és a Csapó Vilmos Általános Iskola kerítéseit készítették elő, csiszolták és alapozták le. Most csütörtökön a kerítés festése következett, majd virágokat ültettek: ötszáz tő árvácskát és számtalan évelő növényt helyeztek el a szomszédos parkolónál. Noha néha el-eleredt az eső, ez sem szegte kedvét az önkénteseknek.

Kóti Lóránttól, a Roszatom PR-menedzserétől megtudtuk, hogy a közösségépítés részeként két éve folyik az akció, amelynek során a Paksi Atomerőmű közvetlen körzetében található településeken igyekeznek összefogással, önkéntesen a környezet szépítésében segíteni. Mivel a kalocsai akciónak híre ment, sikerült önkénteseket is megnyerni az ügynek. Mint mondta, hosszabb távra tervezik az önkéntes munkát, amely azon túl, hogy konkrét segítséget nyújt a településeknek, egyfajta közösség- és kapcsolatépítésre is jó. Azt tapasztalják ugyanis, hogy akár munkahelyi ügyek, leendő együttműködési javaslatok is könnyebben előkerülnek a közös tevékenység során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában