mindenszentek

2021.10.31. 13:00

Fokozott óvatosságra inti a közlekedőket a rendőrség

A hétfői mindenszentek és a keddi halottak napja alkalmából már a hét végén sokan látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. A rendőrség kéri, hogy az utazók az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessenek, a sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe.

T. N.

Debrecen, 2021. március 9. Fokozott közúti ellenõrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésû programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendõrök. Az egyhetes akcióban elsõsorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenõrzik. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, mert ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, az ő számuk megnő ebben az időszakban. Ezért kérik az autósokat, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. Aki elmegy otthonról, mint mindig, körültekintően zárja be az ajtókat, ablakokat.

A várható zsúfoltság miatt a tömegközlekedési eszközökön is fokozottan figyeljen értékeire, azokat tartsa kabátja belső zsebében, vagy a táskájában. Utóbbit mindig tartsa testközelben, szem előtt. Meggondolandó a drága ékszerek viselése.

Idős rokonait, szomszédjait kísérje el a temetőbe. A kerékpárosok, autósok lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegyék igénybe. Nagyon fontos a járművek gondos bezárása és az, hogy senki se hagyjon az utastérben látható helyen értéket. Ezeket a temetőben egy pillanatra sem szabad őrizetlenül hagyni. Aki mégis bűncselekmény áldozatává válik vagy közlekedési baleset éri, hívja a 112-es telefonszámot.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában