jótékonysági árverés

2021.11.11. 12:30

Dedikált nyunyókára is lehet már licitálni

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött kép

A tavalyinál is jóval több felajánlás érkezett a tolnai jótékonysági árverésre, amelyen többek között egy dedikált nyunyókára is lehet majd licitálni – tájékoztatott Székelyi Anikó, a Tolnai Családsegítő Központ vezetője.

Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is kilenc szervezet – a Háló közalapítvány, a helyi Karitász csoport, a KÉSZ, a Civil Voks, a családsegítő központ, a református nőszövetség, a kulturális központ, a Vöröskereszt és a gimnázium – jegyzi az akciót, amely a hátrányos helyzetű gyerekek, rászoruló családok, nyugdíjasok megsegítését, megajándékozását szolgálja.

Mezek, képek és még sok más Fotó: Beküldött kép

A tavalyi, a járvány miatt kényszerűségből rendezett online aukció a várakozáson felüli sikert aratott. Akkor összesen kétszázhúsz felajánlást bocsátottak árverésre, és több mint egymillió forint folyt be. Idén jóval több, 323 tételre lehet majd licitálni. Lesz lehetőség egyebek mellett helyi és szekszárdi borokat vásárolni, könyveket, kiadványokat venni. Kilencven kézműves tételt ajánlottak fel magánszemélyek, közel százötvenet pedig összesen hatvannégy helyi és környékbeli vállalkozás. Ezen tételek között a szolgáltatásoktól a tartós élelmiszerekig sok minden szerepel. Sportolók, művészek, közéleti személyiségek és az akciót szervező szervezetek is adakoztak. Néhány különlegesebb tétel: Korda György által dedikált pókerkártyacsomag, Fiola Attila és Szalai Attila meze, Halott Pénz-koncertjegy és dobverő, Chelsea-mez Lukaku szignójával, dr. Müller Cecília által dedikált maszk és nyunyóka, Ambrus Attila (Viszkis) készítette kerámia, a Konyhafőnök című tévéműsor köténye. Székelyi Anikó elmondta: nagyon örömtelinek tartja, hogy ilyen sokan tettek felajánlást, jó szívvel, jótékony cél érdekében, az adakozók 90 százaléka pedig tolnai. Licitálni a Családsegítő Központ Tolna Facebook-oldalon lehet, a Jótékonysági árverés 2021 csoportban. Ide már lehet is regisztrálni. Az árverés kedden, november 9-én kezdődött, és november 16-án, 16 órakor zárul. A befolyó összegből csomagokat állítanak össze, amelyeket karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában