Tanácsadás

2021.11.18. 09:30

Ingyenes jogi szolgálat Szekszárdon

A Munkástanácsok Országos Szövetsége szerdán a „Dél-Dunántúli Jogpontok” elnevezésű projektről tartott beszámolót.

B. M.

Fotó: Makovics Kornél

Idrányi Flóra kommunikációs vezető és Dr. Farkas László, a régióban dolgozó ügyvéd az eddigi tapasztalatokról és a Jogpontok által kínált lehetőségekről elmondta: az ingyenes jogi szolgálatot az Európai Unió támogatásának köszönhetően lehet igénybe venni. Munka-, adó-, cég-, társadalombiztosítási jogban adnak segítséget az idei év december harmincegyedikéig személyesen, telefonon és az interneten. Szakképzett jogászok állnak rendelkezésére azok számára is, akik még a nevüket sem szeretnék felfedni.

– Általában munkajogi kérdésekben keresnek a Covid-helyzetre vonatkozóan. Sajnos előfordul, hogy a munkáltatók keresik az alkalmakat, hogy megszabaduljanak az alkalmazottaiktól. Szintén van arra példa, hogy a munkavállalót elbocsátásakor rábeszélik, igazolja aláírásával, hogy közös megegyezéssel távozik. Így akár milliós nagyságrendű összegtől is eleshet – mondta az ügyvéd.

Borítóképünkön: Idrányi Flóra kommunikációs vezető és Dr. Farkas László ügyvéd tájékoztatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában