zavarkeltés

2021.11.04. 18:44

Méltatlan az Éljen Szekszárd Ács Rezsővel kapcsolatos közleménye

A szekszárdi közgyűlés ÉSZ-frakciójának közleményére reagálva Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője elmondta, rendkívül ízléstelen, hogy a balliberális képviselők politikai okokból elmozdítanák a hivatalából a polgármestert, miközben erre valójában semmi okuk nincsen.

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Deák Dániel emlékeztetett, hogy Ács Rezső polgármester tavaly példátlan őszinteséggel beszélt a betegségéről. A városvezető beszélt arról, hogy hosszas vizsgálatok megállapították, hogy ataxiás mozgása lett, mely a mozgáskoordinációjának változását eredményezte, valamint olykor a beszédközpontján is akadozás tapasztalható. Ács Rezső ennek ellenére folytatta a munkát, az őt vizsgáló orvosok ugyanis megállapították, hogy a szellemi képességre nincs hatással az állapota.

Az ÉSZ-frakció által jegyzett közleményben egyebek mellett az áll, sok jel utal arra, hogy a döntéseket mások hozzák, nem a város megválasztott vezetője. Úgy fogalmaznak: „a polgármester úr beszéde sokszor érthetetlen, lassú, mozgása koordinálatlan„. A közlemény kitér arra, hogy színjáték folyik, és olyan szófordulattal is él, hogy „eljött az idő”. Mivel a polgármester tisztségéből nem visszahívható, bizalmi szavazást követelnek, és azt kérik a polgármestertől, kérdezze meg a megyeszékhely lakóit, megbíznak-e benne. Szerintük a polgármester kezében van a döntés: hagyja tovább romlani a várost, vagy – amennyiben így döntenek róla a szavazók – adott esetben képes átadni az irányítást egy erős, törvényesen megválasztott, új vezetőnek.

Deák Dániel úgy véli, érthető, hogy a parlamenti választás kampányában az ÉSZ ezzel a zavarkeltéssel szeretné segíteni a helyi baloldal választási esélyeit, ugyanakkor ez a mostani közlemény mindenképpen méltatlan.

Borítóképünkön: az ÉSZ-frakció (képünkön szemben) politikai okokból mozdítaná el a polgármestert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában