beruházás

2021.11.24. 18:45

Összeköti a térség településeit a felújított útszakasz

Hazai forrásból, a Magyar Falu Program finanszírozásában valósult meg a Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út felújítása. A 6,8 kilométer hosszú, 886 millió forintból megújult szakaszt szerdán adták át ünnepélyesen Bonyhádvarasdon.

Vizin Balázs

Fotó: Makovics Kornél

– A térségi útfelújítások részeként készült el ez a beruházás is – emelte ki a témában tartott sajtótájékoztatón Süli János. A paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszter, Tolna megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője hozzátette, az ő térségében 113,8 kilométer hosszban, 22 milliárd forint értékben valósulnak meg útfelújítások. Arra is kitért beszédében, hogy bár nem ebből a keretből, de a Kalocsát és Paksot összekötő új Duna-híd is épül. Az ütemezés szerint 2024 első negyedévében adhatják át – de ha kedvező, egyenletes lesz a vízállás akkor még előbb is.

– Több ezren közlekednek ezen a szakaszon is nap mint nap, a felújítás révén biztonságosabban és komfortosabban tehetik meg az erre járók – ezt már Potápi Árpád János mondta. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Tolna megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője kiemelte, a körzetét tekintve a nemrégiben megvalósult, a folyamatban lévő és a tervezett útfelújítások 37,2 kilométer hosszú szakaszt tesznek ki, és az összegük meghaladja a 7 milliárd forintot. Példaként a Szálka-Mőcsény, a Hőgyész-Dombóvár és a Majos-Lengyel-Kurd utakat hozta fel, amelyeknél már lezárult a kivitelezés. Térségi kitekintésben – folytatta az államtitkár – 150 kilométernyi útszakasz újulhatott meg az elmúlt időszakban mindösszesen 29 milliárd forint értékben a Magyar Falu Program, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép Duna-menti Térségfejlesztési Program jóvoltából.

– A választókerületem két végpontjának városai között valamennyi út megújul 2022 év végéig – hangsúlyozta Potápi Árpád János, aki Süli Jánossal együtt köszönetet mondott a Közút megyei igazgatóságának, valamennyi kivitelezőnek és mindazoknak, akik munkájukkal szerepet vállalnak Tolna megye úthálózatának fejlesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában