jótékonysági akció

2021.11.22. 15:40

Rekord mennyiségű adományt gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank

Karácsonyi adománygyűjtést szervezett a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank, amire rekord mennyiségű, közel 350 tonna adomány érkezett összesen országszerte. Ilyen mértékű megmozdulásra még nem volt példa a korábbi évek során. 315 áruházban, 6500 önkéntes részvételével valósult meg az egyesület gyűjtési akciója.

Farkas Eszter

Fotó: Makovics Kornél

– A háromnapos akció keretében csaknem 1,5 tonnányi tartós élelmiszert gyűjtöttünk a szekszárdi Tesco Hipermarketben az őcsényi rászorulók részére. Húsz önkéntes segítségével valósult meg a gyűjtés, akik közt közösségi szolgálatot végző diákok is voltak. Az önkéntesek munkáját és az adakozók felajánlásait ezúton is szeretnénk megköszönni – mondta el lapunknak Árvay László, önkéntes szervező. Az adományokat az Őcsényi Református Egyházközség önkéntesei csomagolják be a rászoruló családok számára, amit még karácsony előtt szeretnének is eljuttatni hozzájuk. Ennek az anyagi hátterét az egyházközösség és a helyi önkormányzat biztosítja majd.

A Tesco a vásárlói által a három nap során adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező pénzbeli adományt is nyújt az Élelmiszerbanknak, amellyel az Egyesület alapműködését, és az élelmiszermentést finanszírozza. Az önkéntes szervező elmondta, hogy voltak évről-évre visszatérő adományozók is, de voltak olyan kisnyugdíjasok is, akik lehetőségeikhez mérten akár 1-1 kg liszttel is, de próbáltak segíteni.

A Gyöngysor Alapítvány is részt vett az élelmiszergyűjtésen. Az Arany János utcai Tesco szupermarketben 800 kilogrammnyi élelmiszert ajánlottak fel, amit idén is a Baka István Általános Iskola nehéz körülmények között élő diákjainak családjai kapnak majd meg, más rászorulók között.

A gyűjtés online formában folytatódik. Akiknek a hétvégén nem volt lehetősége eljutni a gyűjtést végző áruházláncokba, november 15. és december 5. között a Tesco Otthon Bevásárlás nevű szolgáltatással pár kattintással vásárolhatnak a rászorulók számára adománycsomagot négy különböző méretben.

Borítókép: Zöld mellényben várták az önkéntesek a felajánlásokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában