Szekszárdon is sorban álltak a koronavírus elleni vakcináért

Gőzerővel indult el az oltási akcióhét: kígyózó sor alakult ki a Balassa-kórház lila épülete előtt hétfőn délelőtt. Nagyon sokan a harmadik oltásukat veszik most fel, de érkeznek az első, illetve második vakcina beadására is.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórház lila épülete előtt tömegek várakoztak hétfőn délelőtt koronavírus elleni vakcina beadatására. A kórház gondolt rájuk, hősugárzókat helyeztek el az utcára, ezzel is komfortosabbá téve a várakozást. A sorban állók között volt, aki a harmadik oltásért jött, többen a másodikért, de volt olyan is, aki az első vakcináját kapta meg.

– Most adatom be az első oltásomat, mivel a cég, ahol dolgozom, kötelezővé tette. Korábban is gondoltam már rá, de így nem maradt választási lehetőségem – mondta el lapunknak egy 27 éves férfi.

– A második oltásomat veszem fel, és Pfizert fogok kapni. A párommal nemzetközi kamionsofőrként dolgozunk, ezért nagyon fontos volt, hogy mielőbb beadassuk magunknak – mondta el egy sorban álló 22 éves nő.

Fotó: M. D.

A megkérdezettek közül az 50 év felettiek jellemzően már a harmadik oltásukra érkeztek a kórházhoz. Vasárnapig nem csak az első vakcinát lehet beadatni, hiszen az elmaradt második, valamint a harmadik oltás felvételére is lehetőség van. Előzetes időpontfoglalás nem szükséges, viszont a hosszú várakozási idő és a tömeg kialakulásának elkerülése érdekében a megyei kórház javasolja az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) az időpontfoglalást.

Nem egy helyszínen történik az oltások beadása, a kórház lila épületében és a rendelőintézetben is dolgoznak az oltóorvosok, bővebb információt a megyei kórház weboldala ad. A 12–16 éves fiatalkorúak is felvehetik az oltást, azonban csak szülő vagy törvényes képviselő jelenlétében, ők a Pfizer és Moderna oltóanyagok közül választhatnak, erről további információ szintén az intézmény internetes felületén található.

Bonyhádon, Dombóváron is beadatják

Dombóváron és Bonyhádon is működik oltópont a hét folyamán. A Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben minden nap 7–19 óra között, a Dombóvári Szent Lukács Kórházban szintén naponta reggel 7 és este 19 óra között várják a lakosságot. – Szerencsére nem kellett sokat várni, bár az elsők között érkeztem. A harmadik oltásomat kaptam most meg, Pfizert kértem, és az első kettő is az volt – mondta el egy 32 éves bonyhádi férfi. Bonyhádon is sokan veszik fel az akcióhétnek hála a Covid–19-vakcinát.

Borítókép: Sokan várakoztak Szekszárdon, a kórház lila épülete előtt arra, hogy megkapják a Covid–19 elleni oltást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában