ösztöndíjprogram

2021.11.23. 19:00

Támogatja a tehetségeket a bonyhádi diákból lett üzletember

Szekszárdi általános iskolás diákok vették át az ösztöndíjukról szóló oklevelet egy kis ünnepség keretében ma délután a Városháza dísztermében.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Egy, már régóta Pesten élő, hajdani bonyhádi diák, Ablonczy Péter, a Ciklámen-Tourist Idegenforgalmi Zrt. vezérigazgatója öt éve úgy döntött, bevételének egy részét arra használja, hogy havi tízezer forinttal támogatja a tehetséges, de szerény körülmények között élő, felső tagozatos, Szekszárdon tanuló általános iskolásokat.

Tanulj, hogy boldogulj! címmel alapított ösztöndíjprogramot. Az első két évben tíz, a következő kettőben tizenöt diák kapott havi tízezer forintos segítséget, kedden délután pedig ismét tíz tanuló kapta meg az éves ösztöndíjról szóló oklevelet. Velük együtt hárman pedig tanulásukat segítő, felújított asztali számítógépet kaptak.

Ablonczy Péter elmondta, hálával emlékezik vissza hajdani tanárnőjére, Pető Edénére, Vilma nénire, aki minden évben – így mondta – kihalászott egy arra érdemes diákot, akit segített, s értek el eredményeket. Országos versenyen a legjobbak között szerepeltek, s ezt neki is köszönhetik. Ő matematikus lett, s csak később hagyta el azt a pályát, s lett üzletember, s üzletei bevételének ötödével támogatja a tehetséges diákokat.

Az ösztöndíjprogram lebonyolítására a szekszárdi önkormányzatot, s a támogatandók kiválasztására a szekszárdi Tehetségekért Alapítványt kérte fel. Az oklevelet s a számítógépet Murvai Árpáddal, az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság elnökével együtt adták át.

A „Tanulj, hogy boldogulj!” pályázat ösztöndíjának nyertesei a mostani tanévben: Berta Léna Gréta, Erős Patrik Ferenc, Forgács Lorina Katalin, Görcsös Zalán János, Horváth Zita Zsófia, Kovács Kökény, Mechtl István, Sipos Viktória Éva, Szabó Dorka, Szigeti Boldizsár, és asztali számítógépet kapott ajándékba Balogh Dina, Fuchs Vince és Váli Patrik György.

Borítóképünkön: Az ösztöndíjat alapító Ablonczy Péter gratulált az idei nyerteseknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában