Elismerés

2021.12.08. 17:54

A hat szekszárdi tehetség kivágta a rezet a fúvós versenyen

Egy harmadik, három második, két első helyezés, valamint két különdíj. Ezt a kiemelkedő eredményt érte el a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola azon csapata, melynek tagjai nemrég egy kaposvári találkozón mérettették meg magukat.

Szeri Árpád

Felső sor: Kolozsvári Gábor, Földesi Bálint, Sági Róbert, Balogh Benedek Attila, Laki János. Alsó sor: Hanzi Krisztián, Szily Lajos, Ruppert Kristóf. Oszter András betegség miatt nem szerepel a felvételen

Fotó: Beküldött fotó

A Fehérvári József IV. Dél-Dunántúli Regionális Rézfúvós Versenyen Szily Lajos és Kolozsvári Gábor hat tanítványa tette le névjegyét a nehéz mezőnyben. Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyék huszonnégy intézményének nyolcvanhét növendéke mérkőzött meg egymással. Ennek tükrében értékelendő igazán, hogy a szekszárdiak közül a trombita kategória II. korcsoportjában Ruppert Kristóf második helyezést, Hanzi Krisztián harmadik helyezést ért el, a IV. korcsoportban Sági Róbert ezüstérmet szerzett, a vadászkürtösök IV. korcsoportjában Oszter András a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel. Ezen fiatalok felkészítő tanára Szily Lajos volt. Kolozsvári Gábor felkészítő tanár tanítványai közül a tubások IV. korcsoportjában Balogh Benedek Attila, illetve a harsonások IV. korcsoportjában Földesi Bálint egyaránt első lett. Mindkét felkészítő tanár különdíjban részesült. A zongorakísérő valamennyi szekszárdinál Laki János volt.

A hat induló – hat nemesfém mérleg, tetézve a két különdíjjal, igazolja azt, hogy a szekszárdi rézfúvós iskola, mint zeneművészeti műhely a Dél-Dunántúlon egyértelműen, de vélhetően országos szinten is a legrangosabbak közé tartozik.

– Két különböző személyiség, mindkettőjükkel könnyű dolgozni, fogékonyak az instrukciókra, van amit előbb, van amit később, de mindent meg tudnak valósítani – jellemezte és értékelte két „aranyos” tanítványát Kolozsvári Gábor. Hasonló elismeréssel méltatta saját versenyzőit Szily Lajos, aki azt is hozzátette: nagy öröm számára, hogy tanúja annak a folyamatnak, melyben növendékei kiváló tanárokat, ezen tanárok pedig újabb tehetséges növendékeket nevelnek. Ugyanis Kolozsvári Gábor a jelenleg Németországban szép sikereket elérő Hepp Attila tanítványa volt, ő pedig Szily Lajos tanítványaként került zenei pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában