Hajdan

2021.12.27. 16:20

A Tolnai Népújság tíz szerencsés előfizetője nyert kismalacot

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

Bali Erzsébet átvette a nyereményét Fotó: Bakó Jenő

60 ÉVE az esztendő utolsó munkanapján a Paksi Konzervgyár öt vagon zöldborsókonzervet és vegyes befőttet indított útba az NDK-ba és Csehszlovákiába. „A gyár egyébként negyedéves export-kiszállítási tervét tizenegy vagonnal teljesítette túl.” 

60 ÉVE a kajdacsi általános iskola televíziót vásárolt. „A 300 lelket számláló iskola majdnem minden tanulója hozzájárult fizikai munkával, vagy színpadi szerepléssel a televízió vételéhez. Különösképpen a 170 tagú úttörő és kisdobos-szervezet rendezvényei: báljai, továbbá színpadi játékai eredményeztek nagyobb jövedelmet.” 

60 ÉVE Tolna megye legeredményesebb női sportolója Török Sándorné (atlétika), legeredményesebb férfi sportolója Kálmán János (ökölvívás) lett a szavazatok alapján. A Szekszárd város legjobb sportolója címet Pem Vilmos (ejtőernyős) szerezte meg. 

50 ÉVE „univerzális, olasz gyártmányú csőtológépsort vásárolt tizenötmillió forintért a Tolna megyei Mezőgép vállalat. Az új berendezés egy műszakban (nyolc óra alatt) ezer darab hat méter hosszú öntözőcsövet gyárt.” 

50 ÉVE Faddon megkezdte munkáját a Magyar Televízió stábja. A forgatócsoport „a január második vasárnapján sorra kerülő A Hét részére készít riportot a faluról, termelőszövetkezetéről és a közös fenntartású művelődési házról. A műsor szerkesztője Sobók Ferenc, rendezője Radó Gyula, riportere Horváth János.” 

50 ÉVE „karácsonykor kinyílott az ibolya Kovács István szekszárdi Ezerjó utca 21. szám alatti házának kertjében. Rügyezik a rózsabokor is. A szekszárdi Mártírok terén és az Újvárosban a vadgesztenyefák is bontják bimbóikat a karácsonykor szokatlan napsütéses, enyhe időjárásban.” 

35 ÉVE elkészült Szekszárdon az állami gondozásból kikerült fiatalok számára épített garzonház. „A kétszintes épületben húsz szoba kapott helyet. A beköltözésre január folyamán kerül sor a Gyermekvédő Intézet, a KISZ-bizottság, a gyámügyi szakemberek véleménye és a munkahelyek javaslata alapján.” 

35 ÉVE „átadták rendeltetésének Bogyiszlón az új, 7500 kötetes községi könyvtárat. A 160 négyzetméter alapterületű épületet mintegy 400 ezer forint költséggel alakították ki a volt téeszirodából.” 

35 ÉVE Szekszárd adott otthont a XXII. téli úttörő-olimpia asztalitenisz országos döntőjének. A fináléban tizenkilenc megye és a főváros huszonhárom csapatának összesen kilencvenkét versenyzője mérkőzött meg egymással. 

25 ÉVE a megyeszékhelyen, a művelődési ház melletti területen – szekszárdi vállalkozók anyagi támogatásával – karácsonyi ingyenkonyha várta a rászorulókat. A kínálat bőségesen mért csülkös bablevesből állt, „Mészáros József kiváló főztjére nem lehetett panasz.” 

25 ÉVE nemzetközi karateversenyt rendezett a szekszárdi Ippon Karate Egyesület a palánki Csapó Dániel Szakközép Iskola tornacsarnokában. A találkozón három külföldi (szerb, román, szlovén) és 18 hazai egyesület 275 sportolója mérte össze tudását. 

25 ÉVE A Tolnai Népújság előfizetői közül tízen szilveszteri sorsolással nyertek élő kismalacot. December 30-án valamennyi jószág gazdára talált. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában