Ajándék

2021.12.14. 11:40

Karácsonyi nagykövet járt Tolna megyében

Brunner M.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Deregán Gábor, Tolna megye 2021-es Karácsonyi Nagykövete, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play Bizottságának főtitkára adta át az Egyszülős Központ karácsonyi csomagjait öt nehéz helyzetben lévő tolna megyei egyszülős családnak hétfő délután. A családoknak személyesen a lakásukhoz vitte el az ajándékokat, fejenként huszonötezer forint értékű tisztító-, és tisztálkodószereket tartalmazó csomagot, egy ismert, német vegyipari és fogyasztási cikkeket gyártó cég jóvoltából. Az első csomagot Várdombon adták át, aztán Szekszárdon, ezután mentek Szedresre, Tolnára, majd végül megint Szekszárdra. 

– Egyszülős családokról van szó, akik vállalják, hogy azok. Az Egyszülős Központ lehetőségeihez mérten kétszáz csomagot szállít ki országszerte számukra. Tolna megyében nagyon örülnek a családok, várnak minket, volt, ahol jelképes ajándékot is készítettek a számunkra. Elmondhatom, hogy nagyon pozitív a fogadtatás. Szeretnénk megköszönni dr. Varga István, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK) adjunktusának segítségét, aki mindenben segíti az Egyszülős Központot Tolna megyében – mondta Deregán Gábor lapunknak az ajándékcsomagok kiosztása közben, lapzártánk előtt. 

Az Egyszülős Központ közleményben tudatta, hogy a megalakulásától kezdve arra törekszenek, hogy az ország minél több pontján tudják segíteni az egyedülálló szülőket. Ennek egy fontos mérföldköve a Karácsonyi Nagykövet kezdeményezésük, mivel adományaik vidékre történő eljuttatása sokszor akadályokba ütközik. Ezért kerestek meg olyan helyi kötődésű prominens személyeket, akik Budapestről még karácsony előtt elviszik csomagjaikat az ország különböző megyéibe. Vidéken száz nehéz helyzetben lévő egyszülős családhoz juttatják el a karácsonyi csomagot. 

A karácsony közeledte ugyanis sok egyszülős családnak nehézséget okoz. Nem tudják, hogy mi kerül az ünnepi asztalra és hogy tudnak-e ajándékot venni a gyerekeiknek. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma pedig mintegy háromszázezer. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában