Helyi közélet

2021.12.09. 11:00

Nemzetiségek karácsonya ünnepet tartottak Dombóváron

Szerdán este a három dombóvári nemzetiségi önkormányzat tartotta meg hagyományos karácsonyi ünnepségét. Nyolc kiváló ember kapott elismerést három nemzetiségi önkormányzattól az ünnepi gálán.

Varga Szilvia

Pavic Blazsetin Branka újságíró, szerkesztő-műsorvezető középen a Vlasic-díjjal Fotó: A szerző felvétele

Fotó: Varga Szilvia

Tegnap este a három dombóvári nemzetiségi önkormányzat tartotta meg hagyományos karácsonyi ünnepségét. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket. Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere arról beszélt, hogy a nemzetiségi önkormányzatokkal jó partnerségi viszonyt ápol Dombóvár Város Önkormányzata, amely elengedhetetlen a város fejlődése érdekében.

Már több éve jól bevált gyakorlat, hogy ezt az ünnepi alkalmat megragadva adják át az éves kitüntetéseket. A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat az „Emlékgyűrű a német nemzetiségért” díját dr. Szenyéri Zoltán, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatója vehette át. A tavaly alapított „Dr. Josef Keller-díj” kitüntetésben részesült Kovács Gyula irodavezető, Balaskó János, a Dombóvári Zenész Egyesület elnöke és karmestere, Vidóczyné Doszpod Mária, a Dombóvári Margaréta Református Óvoda nyugalmazott óvodavezetője. 

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elismerésben részesítette Kalocsa Istvánt és dr. Farkas-Szabó András irodavezetőt. 

A Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat két díjazottja Pavic Blazsetin Branka újságíró, szerkesztő-műsorvezető és Filákovity Vjekoszláv, az Országos Horvát Önkormányzat képviselője, Varga-Stadler Gábor elnök, Árok Attila alelnök és Varga Stadler Máté adta át a horvát bánról elnevezett Vlasic-díjat. A rendezvényen a színvonalas műsorról az Alte Herren Blaskapelle Dombóvári Fúvószenekar és a Miroslav Krleza Horvát Gimnázium ének- és zenekara gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában