mentesítés

2021.12.04. 09:30

Régóta halmozódott az illegális hulladék

Mint azt röviden megírtuk már, illegálisan lerakott hulladék eltakarítását kezdték meg Tevelen.

R. G.

Forrás: Beküldött kép

A Závodi utcában található erdős, füves területen hosszú évek óta halmozódott a hulladék, amelynek eltakarítására a Tolna Megyei Kormányhivatal kötelezte az önkormányzatot. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium – az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. klíma és természetvédelmi akciótervén keresztül – húszmillió forintos támogatással járult hozzá a munkálatok elvégzéséhez.

A faluvezető elmondta, 1387 köbméter kevert földet és építési-bontási hulladékot, hat köbméternyi egyéb települési hulladékot, valamint hét köbméter biológiailag lebomló hulladékot válogattak szét, és daráltak le. A munkálatokban az önkormányzat közfoglalkoztatottjai is részt vettek.

Fazekas Attila hozzátette, a területet a hulladékmentesítés után kerítéssel zárják majd körbe, és kamerát is kihelyeznek, hogy megakadályozzák az illegális hulladék jövőbeni lerakását. Elmondta azt is, hogy a területet a jövőben az önkormányzat szeretné hasznosítani, az elképzelések már megvannak, a pályázati lehetőségekre várnak.

Borítóképünkön: A közfoglalkoztatottak munka közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában