Fejlesztés

2021.12.20. 12:30

Teljesen megújul a Tevelt átszelő vízelvezető

Rónai G.

Fazekas Attila polgármester mutatja a megújuló teveli vízelvezető árkot (A szerző fotója)

Javában zajlik a település legnagyobb projektje, a falut átszelő árok vízrendezése. A nagyobb esőzések a korábbi években rendre komoly gondokat okoztak a faluban, mert az árok karbantartása az önkormányzat lehetőségeihez mérten csak részben tudott megvalósulni.

Most közel háromszázhetvenkilencmillió forintot nyertek pályázati úton, a kivitelező DC Therm Kft. dolgozói már hónapok óta végzik a munkálatokat, a Závodi utcától az óvodáig tartó szakasszal már majdnem el is készültek.

– A faluárok jelenlegi állapotában már nem volt alkalmas a hirtelen lezúduló nagyobb mennyiségű csapadékvíz elvezetésére, ezért is volt sürgető, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára – mondta lapunknak Fazekas Attila polgármester. – A fejlesztés révén hosszú távon megoldódik a biztonságos víz­elvezetés, aminek köszönhetően javul a község infrastruktúrája, és az új árok esztétikailag is sokat javít majd a település látképén.

A faluvezető hozzátette, bizonyos részeken az árkot sűrűn benövő fák, bokrok eltávolítása után kikotorják a medret, de a legtöbb helyen gabionköves (a gabion elnevezést azokra a fémrácsokból készült kosarakra alkalmazzák, melyek kővel megtöltve, súlyuknál fogva biztosítják egy rézsű vagy mederpart állékonyságát) burkolatot kap az árok.

A település polgármestere azt is elmondta lapunknak, hogy a kivitelezés négy szakaszban valósul meg, a több mint kétezer-nyolcszáz méter hosszú árok jövő év szeptemberére nyeri el végleges formáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában