Hirdetés

2022.01.09. 23:59

Falubusz pályázat: gyorsított eljárásrenddel, januárban

A Magyar Falu Program keretében 2022-ben ismét meghirdették a "Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése" pályázatot.

PR-cikk

Ötezer fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15 millió forint vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerzése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el.) A kész pályázatok benyújtására 2022. január 3-tól február 5-ig van csak lehetőség.

A pályázat célja, hogy a kis lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen hárommilliárd forint.


A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Proace Verso kisbusza, amely mindamellett, hogy bőséges extrafelszereltséggel is önerő nélkül pályázható, a gyártói garanciát tekintve jóval a többi kisbusz felett teljesít: 5 év vagy kerek egymillió kilométeres garanciát biztosít rá a japán gyártó.


A pályázat 2022. január 3-án már meg is nyílt, rövidített eljárásrenddel, február 5-i beadási határidővel. A községi önkormányzatoknak érdemes azonnal tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik