Fényképek

2022.02.23. 18:48

Fotóalbuma jelent meg a portálunknak is dolgozó képalkotónak

Megjelent Tilinger Sándor második fotóalbuma, Fénnyel, géppel címmel.

W. G.

Az esetenként portálunknak is dolgozó dombóvári képalkotó szakmája minden részterületén otthonosan mozog, a sajtófotózástól, a könyvillusztráláson és rendezvényfotózáson át, a portré és művészképek készítéséig. 

Első kötete, mely a fadd-dombori KISZ-tábor történetét dolgozta fel, 1980-ban látott napvilágot. Mostani munkájában dombóvári képeket ad közre, szám szerint 180-at, 1965-től 2020-ig. A helytörténeti szempontból is fontos kötet a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület kiadásában jelent meg. A tartalom rendelkezésre áll vetíthető formában is. A járvány elmúltával ezt majd bemutatják a helyi művelődési házban. 

Tilinger Sándor idestova hatvan éve van a pályán. Egyik alapítója volt az 1963-ban indított dombóvári fotószakkörnek. Országos hírnévre tett szert a Budapestről Dombóvárra került Kossuth-szoborcsoportról, illetve annak alkotójáról készített sorozatával. Az az anyag, vándorkiállításként évekig járta az országot; eljutott többek között Ceglédre és Monokra is. Képei közel 150 alkalommal szerepeltek országos és nemzetközi pályázatokon, kiállításokon, s a legtöbbször díjazottak is voltak. 

A Tolna Megyei Népújságban 1975-ben jelent meg először fotója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában