Tamási

2022.02.16. 16:19

Májusban lehet beíratni a kicsiket

A városi önkormányzat közzétette a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde beiratkozási időpontjait.

B. M.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

Az óvodai beiratkozás időpontja május másodika és harmadika, reggel hét óra és délután öt óra között történik az intézményben. A beiratkozáshoz kérik a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, a nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, a tajkártyáját, a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

Az óvodai nevelés a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig tart. Kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 2022. augusztus harmincegyedik napjáig a harmadik életévét betölti. Amennyiben a szülő nem tesz eleget beíratási kötelezettségének szabálysértést követ el. Az óvodai beiratkozás személyesen, szóban történik, a szükséges dokumentumok bemutatásával.

A felvételről az óvoda vezetője dönt, aki a kérelemnek helyt adó döntését írásban, a kérelem elutasítására vonatkozó döntését határozati formában közli a szülővel. Az óvodai felvétel tárgyában meghozott döntés közlésének határnapja az idei év május harmincadika. Az esetleges elutasító határozat ellen a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül nyújtható be jogorvoslati kérelem a tamási önkormányzathoz.

A bölcsődei beiratkozás időpontja május negyedike és ötödike, reggel hét óra és délután öt óra között történik az intézményben. Bölcsődébe a gyermek húszhetes korától harmadik életévének, sajátos nevelési igényű gyermek esetében az ötödik életévének betöltéséig vehető fel, többek közt ezt ismertette a tamási önkormányzat a város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában