Véradás

2022.02.21. 18:17

Semmivel sem pótolható segítséget nyújtottak a civilek Szekszárdon

A Szekszárdi Területi Vérellátó és a Dunamenti Polgári Egyesület közös munkájának köszönhetően 29 véradó vett részt a hétfői civil véradáson.

S. B. M.

Fotó: Makovics Kornél

Berta Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, feladatuknak érzik, hogy a civil szervezetek tagjait még jobban bevonják embertársaik megsegítésébe. Természetesen nem csak ebből a szférából vártak véradókat, hiszen a mindenkor érvényes feltételek betartásával bárki adhatott vért.

– Nem lehet eleget ismételni és hangsúlyozni, hogy vérre és véradókra mindig szükség van, hiszen a vér semmi mással nem pótolható gyógyszer, számos beteg kezelésében nélkülözhetetlen.

A betegeknek folyamatosan szükségük van vérkészítményekre, és ez csak akkor biztosítható, ha rendszeres donorok mellett újak is jelentkeznek – mondta dr. Pászthy Vera, a vérellátó vezető főorvosa. Legközelebb e héten pénteken lesz ismét Civil Véradás, ahová várják az embertársaikon önzetlenül segíteni szándékozókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában