Augusztus lehet új településvezető

2022.02.07. 09:30

Több hónapot csúszik a polgármester-választás Faddon

Csak augusztusban lesz új polgármestere a településnek.

Wessely Gábor

Fülöp János tizenhat év szolgálat után vonul nyugdíjba (Fotó: Wessely Gábor)

Mint megírtuk, Fülöp János, aki 16 éven keresztül irányította a Faddon és Domboriban folyó munkát, egészségi problémák miatt visszavonul. Úgy volt, hogy decemberben köszön le, és utódjáról az országgyűlési választásokkal egy időben dönt a község, illetve a társközség lakossága, ám a járvány miatt elrendelt rendkívüli helyzet miatt erre nincs lehetőség. 

Állásfoglalást kértek a Nemzeti Választási Irodától, ahonnan az a válasz érkezett, hogy népszavazást ugyan lehet tartani áprilisban – a parlamenti választásokkal együtt –, de helyhatósági voksolást nem. 

Mivel a rendkívüli helyzetet várhatóan június 1-jével szünteti meg a kormány, a polgármester addig vállalja a hivatalban maradását. 

A szavazás legkorábbi időpontja ez esetben augusztus 14-e lehet. (Az előkészítésre ennyi időt ír elő az erre vonatkozó jogszabály.) A településvezető visszavonulása és az utód munkába állása közötti hetekben, hónapokban az ügyeket Bali Ervin alpolgármester viszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában