Korszerűsítés

2022.03.13. 16:15

A 6-os útnál speciális óvintézkedésre is szükség lesz

A mözsi határból, a 6-os úttól indulva Szedres felé, hét kilométer hossz­ban végeznek úgynevezett villámvédővezeték-cserét az áramszolgáltató szakemberei. A munka látványos, de nem veszélytelen.

W. G.

Az E.ON kommunikációs szakértője, Patócs Renáta ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az esetleges meghibásodások, üzemzavarok megelőzése céljából folyamatosan felújítják, korszerűsítik a vezetékhálózatot. A villámvédő vezeték – a jelzett szakaszon – az egymástól 150-200 méterre lévő, vasrácsos szerkezetű oszlopsor legtetején fut végig 33-35 méteres magasságban. 

Komoly felkészültséget, szaktudást igényel a régi vezeték le- és az új felhúzása csörlők és más eszközök segítségével. A 6-os út feletti rész cseréjénél speciális óvintézkedések is szükségesek. (A hálózat feszültségszintje 132 kilovolt.) 


A kommunikációs szakember hangsúlyozta: ezek a villámvédő vezetékek nagyon tartósak. Cseréjüket azért látták szükségesnek, időszerűnek, mert közel fél évszázada, 1973-ban szerelték fel őket.

Címkék#eon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában