Bonyhád

2022.03.15. 15:15

Emelkedett a civileknek szánt összeg, de már csak néhány napig várják a kérelmeket

Idén is támogatja Bonyhád a helyi civil szervezeteket és sportegyesületeket. A város weboldaláról tölthetők le a pályázatok benyújtásához szükséges dokumentumok, vagy a városháza portáján vehetők át.

Vizin Balázs

Illusztráció: Shutterstock

– A civil szervezetek esetében a tavalyi keretösszeghez képest emelésről döntöttünk: 4,5-ről 6 millió forintra – nyilatkozta Kersák Tamás önkormányzati képviselő. A Humán Bizottság elnöke hozzátette, a sportegyesületek esetében nem történt változás, a nekik elkülönített összeg 2022-ben is 30 millió forint.

 Ehhez kapcsolódva Kersák Tamás arról is beszámolt, hogy 10 millió forint tartalékkeretről is határoztak, amelyet akkor használnak fel, ha valamelyik csapatnál osztályváltás történik. Felhívta a figyelmet, hogy azok a sport-, illetve civil szervezetek pályázhatnak, amelyek bonyhádi székhellyel, telephellyel, illetve érvényes cégbírósági igazolással rendelkeznek, nincs köztartozásuk, valamint szabályszerűen elszámoltak a tavalyi év működési támogatásának felhasználásával. – Bízunk benne, hogy az önkormányzat által évről évre biztosított támogatás hozzájárul az itt működő szervezetek eredményes és sikeres munkájához – hangsúlyozta Kersák Tamás, aki azt is elmondta, hogy március 18-ig adhatók be a pályázatok elektronikusan, postai úton vagy személyesen.
 

– A korábbi évek gyakorlatát követve a civil keret felosztására a két bizottsági elnök és a város két alpolgármestere tesz javaslatot a képviselő-testületnek. Míg a sportegyesületeknél a Humán Bizottságé ez a feladat. A képviselő-testület a tervek szerint a március 31-ei tanácskozásán határoz a támogatási keretek felosztásáról – jegyezte meg Kersák Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában