Testületi ülés

2022.03.07. 15:20

Sok fontos döntést hoztak a képviselők Tamásiban

Porga Ferenc polgármester tájékoztatta lapunkat a március másodikai képviselő-testületi ülés legfontosabb döntéseiről.

B. M.

Porga Ferenc polgármester (Archív fotó: Mártonfai Dénes)

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták az önkormányzat idei évi költségvetését. 

Döntést hoztak a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság múlt évi munkájáról, amely során százkilencvenöt eseményhez riasztották a tűzoltókat, ezekből ötvenkét tűzeset, hetven műszaki mentés, ötvenkilenc téves jelzés és tizenkét kiérkezés előtt felszámolt jelzés volt. A riasztásokból százhetvenhármat önállóan, a hivatásos egységek igénybevétele nélkül intéztek a tűzoltók. Hétezerötszáztíz percet töltöttek el kárhelyeken, huszonhat könnyű sérült, tizennégy súlyos sérült mentésében vettek részt, a tűzesetek hét halálos áldozattal jártak. A képviselők egymillió-hatszázezer forintot szavaztak meg a Tamási Önkormányzati Tűzoltóságnak az idei évre. 

A Sportok Háza múlt évi működéséről szóló beszámolót is elfogadta a testület. A járványügyi helyzet miatt május végéig a létesítményt csak azon egyesületek látogathatták, amelyeknél lejelentett versenyzők voltak, illetve versenyre készültek. A képviselők elfogadták a 2022–2027 időszakra szóló „Mozdulj Tamási” elnevezésű Sportkoncepciót. A Tamásiban működő tizennégy sportegyesületben csaknem húszféle sportág érhető el, a verseny- és szabadidősport létesítmények száma meghaladja a húszat. A város célja, hogy a sport a helyi társadalom, legfőképp a következő generációk életében is jelentős szerepet töltsön be. 

Az önkormányzat többek közt javítja az óvodai, az iskolai nevelés személyi és tárgyi, valamint a szabadidő hasznos eltöltésének feltételeit, a fiatalokat egészségtudatosságra neveli, megteremti a lakosság testedzéshez való jogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában