Kézbesítés

2022.04.28. 09:30

Arra panaszkodnak, hogy sem levelet, sem csekket nem kapnak

Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket egy kajdacsi problémára, miszerint a helyiek nem kapják meg a postai leveleiket és csekkjeiket. Természetesen ezt többen jelezték a helyi postán, ahol arról tájékoztatták őket, hogy a kézbesítő kiviszi a leveleket. Ennek ellenére sokan mégsem kapják meg a küldeményeket.

F. E. B.

Van, hogy akadályba ütköznek (képünk illusztráció). Fotó: MW

Fotó: Gulyás Sándor

– Sajnos a probléma valós, és még mindig fennáll, annak ellenére, hogy a tavalyi évben a Magyar Posta Zrt. már lefolytatott egy kivizsgálást. Ők arra hivatkoztak, hogy sok épületen nincs házszám, és sok esetben a postaládák nem megfelelő minőségűek, ezért nem tudja a postás kikézbesíteni a leveleket. Az önkormányzat a probléma ráeső részét orvosolta, hiszen karácsonyra a falu lakói házszámokat kaptak, azonban a panaszok továbbra sem szűntek meg – tájékoztatta portálunkat Vaszari István, a település polgármestere. 

Megkeresésünkre a Magyar Posta Zrt. az alábbi tájékoztatást adta: A tavalyi évben valóban érkezett jelzés az önkormányzattól a kézbesítésre vonatkozóan. Az emiatt indított postai vizsgálat kimutatta, hogy a településen több helyen hiányzik az ingatlanokról a házszám, illetve a levélszekrény. A postai szabály szerint amennyiben egy cím nem azonosítható vagy nincs zárható levélszekrénye, úgy a kézbesítés akadályozottnak minősül és a feladónak vissza kell hogy küldjük a küldeményt. 

A vizsgálat eredményeit és a kézbesítési szabályt az önkormányzat elé tárták, tudomásuk van róla, hogy erre válaszul az önkormányzat maga vásárolt házszámokat és adta át a lakosságnak. Tapasztalataik szerint a lakosság egy része ezeket nem szerelte fel. 

Kajdacs postakörzeti vezetője személyesen ellenőrizte a megkeresést követően, hogy van-e olyan küldemény a postán, amelyet már kézbesíteni kellett volna. Kiderült, minden, a postára beérkezett küldeményt időben kézbesítettek a munkatársak. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a lakosság több esetben kereste a postát a havi vízdíjat tartalmazó küldemény miatt, amiről kiderült, hogy a szolgáltató összevont csekket állított ki két hónapról, ezért annak kézbesítése csak májusban történik. 

Ebben az évben a kajdacsi postára vonatkozó panasz nem érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában