Polgármesteri találkozó

2022.04.02. 11:30

Fórumra hívták a megye településvezetőit

A megye 109 településének polgármesterét hívta fórumra a Tolna Megyei Önkormányzat csütörtök este.

Tóth Róbert

Az elmúlt négy év fejlődése volt a téma. (Fotó: Makovics K.)

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban tartott találkozón részt vett és beszédet mondott Fehérvári Tamás a megyei közgyűlés elnöke, valamint a megye két országgyűlési képviselője: Süli János miniszter és Potápi Árpád János államtitkár. A vezetők a megye fejlődéséről beszéltek.
 
Fehérvári Tamás hangsúlyozta: a megyei önkormányzat mindazon túl, hogy több mint 40 milliárd forintnyi TOP-forrást hasznosított, figyelmet szentelt az értékek védelmére és a közösségépítésre is. Mint elmondta, a jövőben is kiemelt cél lesz a megye fejlesztése a TOP 2 források által, valamint az identitáserősítés és a párbeszéd valamennyi Tolna megyei közösséggel.

Potápi Árpád János mindenekelőtt köszönetet mondott a településvezetőknek, hiszen velük – s a megyei önkormányzattal karöltve – sikerült jobb hellyé tenni a megyét. A parlamenti ciklus végén egyértelműen megállapítható, hogy Tolna gyarapodott. Sorra érik egymást a különböző beruházások átadói, amire talán nem is volt példa a magyar történelemben. Államtitkári munkáját illetően elmondta: az utóbbi tizenkét esztendő a nemzetet is megerősítette, s most már büszkén vállaljuk magyarságunkat, identitásunkat. Reményét fejezte ki, hogy a településvezetőkkel újabb négy évig együttműködhetnek majd a térség fejlődése érdekében. 

Süli János szerint a legfontosabb, hogy az általuk képviselt települések fejlődjenek. Ebben van segítségükre például a megyei közgyűlés. A miniszter sorra vette, milyen támogatásokkal élhettek a települések, ezek mind jó lehetőségek a projektcélok megvalósítására. Ezt a küldetést szolgálja a nemrégiben létrehozott Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács is.

Süli János szerint a megye adottságai – természeti, kulturális, gazdasági – kifejezetten jók ahhoz, hogy a családok boldoguljanak, s a fiatalok itt találják meg számításukat. Természetesen van feladat bőven, hogy mindez a sikeres régiók szintjére fejlődjön. A legaktuálisabb feladat pedig a paksi bővítés, amely nem csupán az olcsó és biztonságos energiaellátást segíti, hanem a Közép-Duna menti térség és a megye infrastrukturális gyarapodását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában