Tánc

2022.04.06. 16:55

Országos döntőbe kerültek a szekszárdi lányok

A Táncpedagósusok Országos Szövetsége rendezte meg a XXXI. Országos Táncművészeti Fesztivál elődöntőjét Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. A helyi szervező a PTE IGY Gyakorló Általános Iskola AMI táncművészeti tagozata volt.

S. B. M.

 A szövetség minden korosztályban az országos verseny előtt négy helyszínen tartott elődöntőt, amely a pandémiás időszak miatt, eddig csak 2019-ben jött létre. 

 

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy tagozatunk lehetett az egyik lebonyolítója ennek a jeles eseménynek, Szekszárd város és a kulturális központ, pedig a helyszíne. A szekszárdi elődöntő lehetőséget biztosított olyan tánccsoportoknak, egyesületeknek, intézményeknek is a bemutatkozásra, megmérettetésre, amelyek anyagi, vagy egyéb más lehetőségek hiányában Budapestre az országos rendezvényre nem jutnának el. Mindemellett sokan a fővárosból, és az ország minden pontjáról érkeztek ide a remek színpadi adottságok és gördülékeny szervezés miatt – tudtuk meg Valkainé Daczó Eszter művészeti vezetőtől. Továbbá azt is, hogy a szervezés nagy munka volt, hiszen míg máshol általában negyven produkciót látott a zsűri, Szekszárdon 77 koreográfiával 370 gyermek töltötte meg nagyszínpadot. 

 

A szakmai zsűri értékelése alapján minden szekszárdi csoport továbbjutott az országos döntőbe. A tizenkét induló koreográfiából tíz harmadik és két második hellyel biztosította be részvételét a fináléba. 

 

Az intézmény felkészítő tanárai: Valkainé Daczó Eszter művészeti vezető, Táborfi-Rónai Nóra és Valkai Csaba Csanád. Ezen felül a kiváló Együttes arany fokozatát is elnyerték, melynek díjátadója a döntő programpontja lesz május 14-én Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában