Bormustra

2022.04.26. 16:38

Százharminc mintával neveztek a termelők a hőgyészi borversenyre

A Hőgyészi Borbarát Kör idén huszonnegyedik alkalommal rendezte meg borversenyét a művelődési házban. A borok bírálása április huszonharmadikán, szombaton kezdődött Tóth László vezetésével. Százhat borminta érkezett, köztük harmincnégy fehér, tizenhat rosé és ötvenhat vörösbor – tájékoztatta portálunkat a Hőgyészi Borbarát Kör.

B. M.

Beküldött kép.

A nevezési feltételek között szerepelt, hogy a palackon a borfajtát és az évjáratot kell feltüntetni. Minden bor sorszámot kapott. Minden bormintából két darab 0,75 literes palackot kellett leadni. Minden szőlő- és bortermelő nevezhetett a saját maga által készített borral. A nevezési díj ötszáz forint volt mintánként. 

A Hőgyészi Borbarát Kör tájékoztatott, hogy az esti eredményhirdetésre szép számban gyűltek össze a szőlő- és bortermelők, a rendezvény szponzorai és díszvendégei.  

Az eredményhirdetést követően vacsora várta a vendégeket, majd jó hangulatú baráti beszélgetésekkel, élőzenével, tánccal és finom borok kóstolásával zárták az estét. Remélik, hogy jövőre is ennyien megtisztelik rendezvényüket boraikkal és jelenlétükkel egyaránt.

A következő eredmények születtek
Fehérborok: Nagydíj: Szabó Károly, Hőgyész, Chardonnay - 2021. 1. díj: Balaskó János, Szakály, Cserszegi fűszeres - 2021. 2. díj: Kovács Máté, Mernye, Irsai Olivér - 2021. 3. díj: Kovács Máté, Mernye, Chardonnay - 2021. 

Roséborok: Nagydíj: Tóth László, Szenna, Merlot rosé - 2021. 1. díj: Kalmár Lajos, Szenna, Kékfrankos rosé - 2021. 2. díj: Gál László, Hőgyész, Kékfrankos-Merlot rosé - 2021. 3. díj: Barabás Tamás, Szakály, Kékfrankos-Zweigelt rosé - 2021. 

Vörösborok: Nagydíj: Gál László, Hőgyész, Merlot - 2020. 1. díj: Fazekas József, Hőgyész, Cabernet sauvignon - 2020. 2. díj: Balaskó János, Szakály, Cabernet franc - 2021. 3. díj: Fazekas József, Hőgyész, Syrah - 2019. 

A hőgyészi Horváth Pincét, valamint a teveli Veres Pincét mint nagytermelőt külön értékelte a zsűri. A Horváth Pince hét arany, és egy ezüstérmet szerezett, míg a Veres Pince hat aranyat és két ezüstérmet.

A Balaskó László képviselő által felajánlott különdíjat az idei évben a Borbarát Kör egyik alapító tagja, Temesvári Ferenc kapta a Borbarát Körért végzett sokéves munkájáért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában