„Gyermeknek lenni jó”

2022.05.30. 18:10

Sokan pályáztak, volt, aki több alkotással

„Gyermeknek lenni jó” címmel hirdetett rajzversenyt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Tolna megyei nevelőszülő-hálózata, melynek eredményeit péntek délután hirdették ki. A gondoskodásukban nevelkedő gyermekek közül negyvenhárom gyermek nyújtott be pályázatot.

FEB

Átadták a díjakat. (Fotó: Mártonfai Dénes)

– Három korcsoportban hirdettük meg a versenyt, az óvodáskorúaktól a tizenhat éves kamaszokig minden gyermek pályázhatott a rajzversenyen – mondta Szécsényi Sándor, a szolgáltató területi igazgatója. – Nagy örömünkre egyesek több alkotással is pályáztak. Egyik fontos törekvésünk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét arra, a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek sem mások, mint a kortársaik, emiatt rendszeresen szervezünk olyan programokat, melyek a gyerekek tehetségének kibontakoztatására irányulnak. Ilyen volt a költészetnapi versmondó versenyünk vagy a Ki mit tud? vetélkedőnk is, ezek a gyerekek önbizalmát hivatottak növelni. 

Az alkotásokat szabadon választott technikával és méretben készítették a gyerekek. A munkákat Fekete Rita gyermekjogi képviselő és Kerekesné Varga Veronika komplex művészeti terapeuta, képzőművész bírálta el. A három korcsoport helyezettjei: 4–7 éves korcsoportban első helyezett lett Gyuricza Szkarlett, második helyezett lett Balogh Eliza Laura, és harmadik helyezett lett Katus Krisztina. A 8–11 éves korcsoportban első helyezett lett Buzás Zoltán, második helyezett lett Kabulai Péter, és harmadik helyezett lett Kovács Fernandó. A 12–16 éves korcsoportban első helyezett lett Kovács Jázmin, második helyezett lett Fojtyik Margit, és harmadik helyezett lett Farkas Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában