TETT

2022.06.10. 19:47

Tájékoztat, közösséget formál a rendezvény

TETT-re Kész Nap várta az érdeklődőket pénteken Véménden, a szervező Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) egyik tagtelepülésén.

Szeri Árpád

A kora délelőttől kora délutánig tartó, immár XXI. rendezvényen két megye képviseltette magát, miután a TETT-nek Baranya megyéből Feked, Ófalu és Véménd, Tolna megyéből pedig Bátaapáti, Bátaszék, Cikó, Mórágy és Mőcsény helyiségek a részesei. Az előadásokat Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára is figyelemmel kísérte.

A véméndi sportcsarnokban tartott tudományos tanácskozás közönségét Krachun Szilárd, bátaapáti polgármestere TETT elnöki minőségében köszöntötte. Ezután Szalonna Zoltán, Véménd polgármestere fejezte ki örömét, hogy a község házigazdája lehet az információs és közösségformáló rendezvénynek, mely fontos színtere a hiteles tájékoztatásnak. 

Dr. Kereki Ferenc, az RHK Kft. ügyvezető igazgatója arra mutatott rá, hogy a világban állandó és jelentős változások zajlanak, ezért is fontos, hogy helyben is szülessenek olyan együttműködések, melyek a bizalomra épülnek.

Berta József, az RHK Kft. beruházási főmérnöke a radioaktívhulladék-tároló térkiképzésének bányászati módszereit mutatta be, Honti Gabriella, a társaság kommunikációs osztályvezetője a tavalyi évben, a TETT térségében lefolytatott közvélemény-kutatás eredményeiről számolt be. A térség Lakossági Ellenőrző Csoportjának munkájáról Bagdy László szakmai vezető adott számot, Krachun Szilárd a társulás tavalyi tevékenységét értékelte. 

A hagyományos Gránit díjat áldozatos, odaadó munkájáért Faragó László vehette át. A kitüntetett már nyugdíjas, korábban az RHK Kft. üzemeltetési igazgatója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában