Felújítás, restaurálás

2022.08.23. 19:10

A sisaktól az orgonáig megújul a tamási templom

Megkezdik a tamási templom és plébánia felújítását.

Wessely Gábor

Csibi Imre plébános (A szerző fotója)

A csaknem 550 milliós kormányzati támogatást már tavaly elnyerték. Az előkészítés során kiválasztották a kivitelezőt – egy bonyhádi céget –, és tisztázták a munka menetét, a kifizetések ütemezését. A toronysisaktól az orgonáig minden megújul. Ez utóbbira negyvenmilliót költenek. 

A helyi plébános, Csibi Imre elmondta: a bádogozási és külső-belső festési munkák mellett külön tétel a templom padjainak, illetve külső szobrainak restaurálása. A mennyezeti festményekkel is lesz dolguk bőven a szakembereknek, mert azok az épület mozgása miatt repedezettek. A plébánián tetőcserét végeznek, hőszigetelő burkolattal és új nyílászárókkal látják el a paplakot, és tervezik a gázkazán áthelyezését.

Az épületgépészeti egyeztetések még nem értek véget. A templomban padlófűtést szeretnének, de különböző megfontolások miatt elképzelhető, hogy más megoldás mellett döntenek. A kivitelezés főleg az aprólékos restaurálások miatt hosszú időt fog igénybe venni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában