Elismerések

2022.08.20. 17:19

Külhoni magyarságért díjakat adott át az államtitkár

A nemzeti ünnep alkalmából Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a fővárosban.

TEOL

A díjakat átadó Potápi Árpád János államtitkár a kitüntetettek között (Fotó: FB/Potápi Árpád János)

Magyarország miniszterelnöke a külhoni magyarságért végzett áldozatos tevékenységet 1995 óta ismeri el díjjal. Az kitüntetés a külhoni magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, a nemzet örökségének megőrzésében, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződésben kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és külföldi személyeknek és szervezeteknek adományozható.

A díjak átadására minden évben Szent István királyunk ünnepe alkalmával kerül sor. Idén a nemzeti ünnep előestéjén Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár gratulált a díjazottaknak: az erdélyi Bogdán Zsolt színművésznek, Kolozsi Tibor szobrászművésznek és Márton Árpád képzőművésznek, a felvidéki Pázmaneum Polgári Társulásnak és Szobiné Kerekes Eszter óvodapedagógusnak, a vajdasági Martonosi Testvériség Művelődési Társulatnak, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületnek (Muzslya), a Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület (Versec), valamint a kárpátaljai Milován Sándor politikusnak és a muravidéki Bence Lajos költő, egyetemi tanárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában