Szekszárd

2022.08.09. 15:37

Színvonalasabb szolgáltatást tesz lehetővé az új központ

Augusztus közepétől már az Ybl utcai új ügyeleti központban várják a betegeket a megyeszékhelyen.

Schilli-Bárány Margit

Villányi Ildikó (balról), Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér és Milhofferné Probék Edit az ügyeleti központ előtt (Fotó: Makovics K.)

A város régi álma valósult meg és öltött végre fizikai formát. Új ügyeleti komplexumot létesítettek ugyanis a kórházzal szemben, az Ybl Miklós utcában. Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, a SZEKÖF elnöke elmondta, hogy augusztus 15-én, hétfőn délután négy órától már ide várják mind a gyermek, mind a felnőtt orvosi ügyeleti ellátására szoruló betegeket.

– A projekt 2020-ban indult el, részben uniós forrásból, részben Szekszárd önkormányzatának támogatásából – mondta lapunknak Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér. A teljes költség kétszázötvenkét millió forint volt, ebből közel hatvannyolc millió forinttal járult hozzá az önkormányzat. A kivitelezést az Ács és Állványozó Kft, végezte el. Mindennek köszönhetően egy európai színvonalú ellátást biztosító komplexum jött létre. Mindezen felül az is örömünkre szolgál, hogy egy régi, leromlott, használaton kívüli épület kapott új formát, így ismét hasznosítható az ingatlan.

Az Egészségügyi Gondnokság vezetője, Villányi Ildikó hozzátette, fontos cél volt, hogy az eddig külön épületekben üzemelő felnőtt- és gyermekügyelet egy helyen legyen elérhető.

– Ebben a formában sokkal biztonságosabb ellátást tudunk biztosítani a hozzánk fordulóknak, nem beszélve a kórház közelségéről, hiszen csak át kell mennünk az út túloldalára és máris a megyei kórházban vagyunk – mondta Villányi Ildikó. – A lakosság számára is kényelmesebb lesz ide jönni, hiszen a szép és modern belső környezet mellett itt az előző helyszínekkel ellentétben parkolni is lehet majd. A felnőtt és a gyermek fogadórészlegek külön bejárattal rendelkeznek, de az épületen belül könnyű az átjárhatóság.

A kialakításban igyekeztek a praktikumot előtérbe helyezni. Rendelkezésre áll egy megfigyelő szoba is, így ha olyan beteg érkezik az ügyeletre, akit nem indokolt azonnal sürgősségi ellátásra továbbküldeni, azt le tudják itt fektetni megfigyelésre. Komfortosabb belső környezet és pihenőszobák szolgálják a dolgozók kényelmét, minden részleghez tartozik teakonyha és vizesblokk is.

A régi bezár
Augusztus 15-én bezárulnak a Vörösmarty utcai ügyelet és a Szent István téri gyermek ügyelet rendelőjének kapui. Ezen a napon az Ybl Miklós utcában délután négy órától már itt fogadják az ügyeletre érkezőket. Fontos információ, hogy az új épület emeletén a védőnői szolgálat kapott helyet, mely már 2021. őszétől itt fogadja a kismamákat és a kisgyermekes anyukákat. Ezen felül a 4. sz. körzeti orvosi rendelő is itt található, Dr. Kuner Mária itt várja pácienseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában