Állami integráció

2022.08.26. 12:08

Tolna is átadja a víziközművet

Más önkormányzatokhoz hasonlóan Tolna is át kívánja adni az államnak a tulajdonában levő víziközmű vagyont és a víziközmű szolgáltató cégben fennálló társasági részesedést, ezzel együtt az ellátási kötelezettséget.

S. K.

Tolna is átadja a víziközművet (Fotó: M. D.)

A helyi képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén fogadta el az erről szóló szándéknyilatkozatot. Artim Andrásné, a szolgáltató ERÖV Zrt. vezérigazgatója az ülésen elmondta: az energiahordozók (áram, gáz, üzemanyag) árának drasztikus emelkedése és a gyenge forint milliárdos nagyságrendű plusz kiadást okoz az ERÖV-nek, amit sem a cég, sem a tulajdonos önkormányzatok nem tudnak finanszírozni. 

Emellett igen komoly felújításokra is szükség lesz a közeljövőben, ezekre a fejlesztésekre sem lenne forrása az önkormányzatoknak. Mindezek miatt nemigen kínálkozik más megoldás, mint átadni a vagyont és az ellátást az államnak. A tervek szerint a szolgáltatást a jövőben is az ERÖV Zrt. végzi majd, csak immár állami cégként. 

A képviselő-testület egy tartózkodás mellett fogadta el a szándéknyilatkozatot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában