Jókívánságok

2022.09.14. 19:00

Örökifjú százévest köszöntöttek Majoson

– Erőst el voltam keseredve, hogy nem voltál itt a születésnapi bulimon! De most örülök, hogy látlak! – így fogadta az ajtón belépő Potápi Árpád Jánost Papp Lajosné szerdán délután majosi otthonában. Anna nénit 100. születésnapja alkalmából köszöntötte fel a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Vizin Balázs

Anna néni és Potápi Árpád János. Fotó: Makovics Kornél

Nem érkezett üres kézzel a térség országgyűlési képviselője: egy hatalmas ajándékkosár és virágcsokor mellett Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot is átadott a fiatalokra rálicitáló lendülettel és szellemi frissességgel rendelkező, a bukovinai Istensegítsen született hölgynek. 

Közös témából ezúttal sem volt hiány: hosszasan beszélgettek a székely felmenőkről, a bukovinai évekről. Eközben arról is büszkén mesélt Anna néni, hogy öt gyermeke, tizennégy unokája, húsz dédunokája és két ükunokája született. – Éjjel, amikor nem tudok aludni, rájuk gondolok – mondta az örökifjú hölgy. 

– Én ilyenkor az unokatestvéreimet számolom, belőlük is van harmincöt – tette hozzá az államtitkár, megjegyezve Anna néninek, hogy a 100 évet megélve most már új célt kell kitűzzön, például a 110. születésnapot. 

– Rábízom magam a Jóistenre – mondjuk eddig is ezt tettem –, hálás vagyok neki, hogy a családom körében lehetek. Szerencsére nem szedek gyógyszert, és aktívan telnek a mindennapok. A vérnyomásom is jó, pláne úgy, hogy nem is emlékszem, mikor mértem meg utoljára – jegyezte meg humorosan a mindig mosolygós, életvidám Anna néni. 

Filóné Ferencz Ibolya is Potápi Árpád Jánossal tartott a köszöntésen. Igaz, Bonyhád polgármestere már aznap gratulált Anna néninek, amikor a születésnapját ünnepelte, de mint fogalmazott: mindig örömteli számára látni és találkozni a hihetetlen energiával rendelkező idős hölggyel. Potápi Árpád Jánossal együtt további jó erőt, egészséget kívántak neki és még sok boldog évet szerető családja körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában