Teol.hu podcast

2022.10.28. 16:50

Már elérhető a Teol.hu legújabb podcast adása

A Teol.hu podcast legújabb adásában Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke válaszolt Szeri Árpád kérdéseire.

Szeri Árpád

A Teol.hu podcast legújabb adásában, Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke válaszolt Szeri Árpád kérdéseire. (Fotó: M. D.)

Erdélyben, Brassóban született, Kolozsvárott, Nagyszebenben, valamint a németországi Hermannsburgban kapott felsőfokú teológiai képzést, de emellett psziho-pedagógiai diplomát is szerzett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen. A magyar mellett beszél román, német és angol nyelveken, de számos zulu szót és kifejezést is elsajátított. Tette ezt Dél-Afrikában, ahol missziós lelkészként szolgált. Hat gyermek édesapja és korábban hetente lefutotta a maratoni távot, egy ideje azonban átnyergelt a kerékpárra. Hobbija az autóvezetés, a személygépkocsitól kezdve az autóbuszon át a kamionig és az erőgépekig mindegyik járműre van jogosítványa.

A Teol. hu podcast negyedik vendége Orbán Attila, Tolna Megye Közgyűlésének alelnöke, aki nem aktuálpolitikáról, hanem színes életéről beszél. A műsorban fellebbenti a fátylat arról, hogy kamaszkorában miért vágott neki a román-magyar határnak, hogyan térítették haza a fegyver lövések, ráadásként pedig zulu nyelvvizsgán is meg kellett felelnie.

A teljes beszélgetés ide, vagy ide kattintva hallgatható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában