Közösség

2022.10.13. 09:29

Közösen ültették el a virágokat a bentlakók és a kertbarátok

A paksi Életfa Idősek Otthona virágültetést szervezett a Paksi Kertbarátok Egyesületével szerdán, az intézmény udvarán.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Az esemény apropóját az adta, hogy az önkormányzat által tavasszal kiírt gazdasági pályázatból a Veled is Törődünk Egyesület az intézmény részére is juttatott növényeket az udvaruk szépítésére mintegy százezer forint értékben. Az idősek otthona emellett a DC Dunakomtól is kapott a parkrendezés során feleslegessé vált növényeket, valamint a Parlagfű alapítvány is minden évben eljuttat hozzájuk különböző növényeket, amelyek szintén mostanra érkeztek meg az hozzájuk, így ezeket a többivel együtt közösen elültethették az otthon lakóival együtt. 

Ferenczi Ildikó intézményvezető az eseményen elmondta, az otthonban jelenleg nyolcvan fő él, akiknek egyre több lehetősége nyílik rá, hogy kinti foglalkozásokon vegyen részt. Az intézmény épületének egyik oldalán, ahol kinti rendezvényeiket tartják, ott tornáznak minden nap az idősek egy gyógytornász vezetésével, de tartottak már szabadtéren misét, istentiszteletet, de olyan is van aki kertészkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában