Szentmise

2022.10.18. 14:23

Megemlékeztek elhunyt családtagjaikról

Teréz napi búcsú vasárnapján gyűlt össze a Medina-szőlőhegyi kápolnában mintegy száz ember, hogy az elhunyt családtagokról megemlékezzen, írta facebook bejegyzézében Topánka-Révai Lilla Irén, aki a falu múltját lelkesen kutatja és aktív tagja a település életének.

TN

Mint írta, Bíró László püspök, aki maga is itt gyerekeskedett, hangsúlyozta, hogy az egykori kis közösség tagjai a hétköznapokat és ünnepeket hitben, szeretetben, összetartásban élték meg, erkölcsi értékeik az igaz Szentíráson alapultak. Medina-Szőlőhegyet nagy lelki gazdagsággal megáldott faluként, valódi kincsesbányaként emlegette. 

A Bibliát, mint fontos tájékozódási pontot a ma embere lecserélte másra, azonban mindenért Istent hibáztatja, így az istentelen  világ részeseivé és fő okozóivá válunk, elbutulunk és nincs bölcsességünk. A püspök véleménye és meggyőződése szerint a hit látást ad és kitágítja a világot, Isten a hétköznapokban sokféleképpen jelen van, ő mindenre elég. Ezt sokan így is éljük meg.

A szentmise végén kérdést intézett a jelenlévőkhöz , hogy érdemes-e a Teremtő Istent másra lecserélni,  illetve talál-e hitet az Úr Jézus a földön, ha eljön? 
A program szeretetvendégséggel folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában