Programsorozat első rész

2022.10.24. 13:35

A rendőr szakmával is ismerkedtek Palánkon

A Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nyolcadikos diákok részére szervezett október 21-én pályaorientációs napot - értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

TEOL

Pályaorientációs nap Palánkon

Forrás: police.hu

Három alkalommal rendeznek ilyen alkalmat, és a sorozat első része volt az elmúlt napokban megtartott pályaorientációs nap. A középiskola által meghirdetett programra érkeztek a környező települések általános iskoláinak végzősei, akik a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint mezőgazdasági cégek képviselőitől hallhattak előadásokat. A tájékoztatás arról szólt, hogy egy-egy szak elvégzése után, az érettségit követően milyen továbbtanulási, illetve munkalehetőségeik lesznek a fiataloknak.

Forrás: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Bőhm Rita r. őrnagy, a Humánigazgatási Szolgálat kiemelt főelőadója ismertette a rendészeti osztályba készülő és a rendőri hivatás iránt érdeklődő tanulókkal, hogy az érettségit követően, miként tudnak továbbtanulni egy tízhónapos, vagy egy kétéves képzési formában, illetve sikeres felvételi vizsga esetén akár a Közszolgálati Egyetem hallgatói is lehetnek. Az előadás során közösen megnéztek egy, a Körmendi Rendvédelmi technikumban a rendőri munkáról készített filmet is, majd kötetlen beszélgetés formájában tehettek fel kérdéseket Bőhm Ritának az érdeklődők.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában