Erdészet

2022.11.04. 17:30

A trófeaszemle sok érdeklődőt vonzott

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. november 3-án rendezte meg az éves gím és dám összevont trófeaszemléjét Tamásiban, a festői szépségű Miklósvári Parkerdőben. A trófeaszemlén két államtitkárunk: Potápi Árpád János és Kovács Zoltán is részt vettek.

Farkas Eszter

A Miklósvári Parkerdőben közel száz trófeát állítottak ki (Fotó: M. K.)

Szerencsére a késő őszi időjárás viszontagságai elkerülték november 3-át, hiszen az erdőgazdaság egyik legszebb ünnepnapjára a napsütés szikrázó színekbe borította a parkerdő növényvilágát. A Gyulaj Zrt. előre meghirdetett szemléjére nagy számban érkeztek az érdeklődők. A Szent Hubertus kápolna és a – 2021-ben állított – Eucharisztikus emlékkereszt ölelésében ezúttal az idei – szeptemberi – bőgésben elejtett gím bikák trófeáiból huszonkilenc gím- és az októberi barcogásban elejetett bikák közül hetven dámbika trófeáját állították ki.

Gőbölös Péter a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója köszöntötte vendégeiket, majd számszerűsítette a vadászati ágazat eredményeit, valamint megköszönte a szakszemélyzet kiemelkedő és példás munkáját. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a tavalyi év kiemelkedő eredményeit is sikerült az idei esztendőben felülmúlni, amely siker egy hosszú folyamat, minőségi gazdálkodásának eredménye.

Dr. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a 2021. évi Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa reflektálva az elért eredményekre kifejtette, hogy mennyire fontosak az ehhez hasonló, helyi jelentőségű szakmai rendezvények. Az államtitkár kiemelte, hogy a 2021. évi Vadászati Világkiállítás sikere párhuzamba állítható az idei Gyulaj Zrt. sikerrel. Mindkettő rendezvény megszólította a gyermekektől az idősebbekig a társadalmat és fenntartható, járható utat mutat be a nehéz időkben is. 

Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő külön is megköszönte a Gyulaj Zrt. dolgozóinak munkáját, kiemelve a helyi, megyei viszonylatban végzett erőfeszítésekért. Hangsúlyozta, hogy az erdőgazdaság napjainkban nem csak színvonalas, de megfeszített munkát is végez, amelyre jó példa a tűzifaprogram. Az államtitkár véleménye szerint a nagy leterheltséggel járó tűzifaprogrammal kapcsolatos feladatokat a cég profizmussal koordinálja és mindent megtesznek az emberek igényeinek kiszolgálása céljából.

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megye főispánja köszöntőbeszédjében a mesés környezet által keltett késő őszi hangulatot és az eredményes vadászidényt egyaránt méltatta. 

További kiemelt vendégeik közt szerepelt: Dr. Lehőcz Regina, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója; Bors Richárd, a Nimród Vadászújság főszerkesztő-helyettese, Dr. Kuti István rendőr ezredes, kapitányságvezető és Felhősi László alezredes, Terorrelhárítási Központ műveletirányító parancsnoka.

A gyermekeket a kellemes napsütésben a Lengyel Annafürdői Erdészet Erdei Iskola munkatársai kézműves foglalkozással várták, ahol az erdőhöz kapcsolódó apró emléktárgyakat készíthettek. A rendezvény természetesen kutyabarát volt, így négylábú társaink is nagy számban lehettek jelen a vadászünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában