Táncos ünnepség

2022.11.19. 15:20

Ezen a napon jó volt kölesdinek lenni

Több éves hagyománya van annak, hogy a kölesdi önkormányzat vacsorával egybekötött műsoros, zenés, táncos ünnepségre hívja az időseket.

TEOL

Fotó: kozeleti.hu

Volt itt már fellépő művészként Szigeti Ferenc nótaénekes, Leblanc Győző és Tóth Éva operett énekes, Sebestyén István székely mesemondó népművész, Aradszky László énekes is, olvasható a Közéleti.hu-n.

Nem régiben újra a helyi sportcsarnok feldíszített falai és terített asztal várta az ünneplőket. Greifenstein József polgármester köszöntő szavai után "Élő hagyomány" címmel következett a műsoros est. Fellépett a Kistormási Nefelejcs Néptánccsoport, a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Kölesdi csoportja, majd gyönyörű népviseleti ruhában a Zombai Hagyományőrző Néptánccsoport. A közönség nem fukarkodott az elismeréssel, a produkciókat nagy tapssal jutalmazta. A zombai fiatalok a taps után táncra kérték a közönség soraiban ülőket, és velük ropták a csárdást.

A vacsorát az Önkormányzati Kft. készítette, a sült hús hagymás burgonyával és párolt káposztával körítve került a tányérokra, előtte kölesdi szilvapálinkával alapozhatott ki-ki ízlése szerint, de nem hiányzott a helyi vörösbor sem.

A vacsora utáni mulatság zenéjét a Tibsa Band szolgáltatta. Ahogy a zene megszólalt, táncos lábak töltötték meg a táncparkettet.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában