Szociális munka

2022.11.11. 11:30

Jubileumi alkalmat ünnepelt a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ november 10-én a polgármesteri hivatalban.

Farkas Eszter

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ (Fotó: K. A.)

Jubileumi alkalomból köszöntötte Tolácziné Varga Zsuzsannát, a város humánszolgáltató központjának (HSZK) intézményvezetőjét Ács Rezső, polgármester. A HSZK intézményei közé tartozik a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, ezen belül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a Közösségi Pszichiátriai Ellátás, a Családok Átmeneti Otthona és a Hajléktalansegítő Szolgálat.

A HSZK megalapításának harminc éves évfordulója alkalmából köszöntötte a HSZK egykori és jelenlegi dolgozóit Gyurkovics János, alpolgármester:

– Ezen a szakmai találkozón Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központja fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepeljük. Harminc év egy ember életében elegendő idő ahhoz, hogy felnőve, szárnyait bontva kellő tapasztalatot szerezve lassan megtalálja azt az utat, amelyet neki szánt a sors. A HSZK három évtized után jóval előrébb jár már. Az 1992-ben megalakult Szekszárdi Családsegítő Központ a rendszerváltást követő rengeteg változás után komoly feladatok tömegével találta magát szemben. Ebben az időszakban rengeteg polgártársunk élete alakult át, és az akkori intézményrendszer még nem volt felkészítve ezekre a kihívásokra.

A köszöntőt követően Tolácziné Varga Zsuzsanna nyitotta meg az eseményt, és köszöntötte többek közt Papp Győzőt is, a HSZK egykori vezetőjét. A HSZK vezetője beszédében elmondta, a nehéz időkben az Etikai Kódex alapelvei nyújthatnak számukra segítséget, melyből az alábbiakat idézte: 

– A szociális munka gyakorlat alapú szakma és tudományág, amely elősegíti a társadalmi változást és fejlődést, a társadalmi összetartozást, valamint az emberek hatalomhoz juttatását és felszabadítását. A szociális munkában a társadalmi igazságosság, az emberi jogok, a kollektív felelősségvállalás és a különbözőségek tiszteletének elvei alapvető fontosságúak. A humán- és társadalomtudományok elméleteivel, valamint a helyi tudásokkal felvértezve a szociális munka embereket és rendszereket aktivizál, hogy választ adjon az élet kihívásaira és előmozdítsa a jóllétet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában