Nagy Szakmaválasztó

2022.11.14. 18:10

Lézerpuskával lőhetnek célba az érdeklődők

Nagy Szakmaválasztó címmel pályaorientációs börzét szervez a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium a Bezerédj István Technikum, valamint a Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola közreműködésével.

TEOL

Illusztráció

Forrás: MW archív

A három intézmény 2022. november 16-17-én mutatkozik be, és várja érdekes programokkal az érdeklődőket Szekszárdon, a Liszt Ferenc téren (az egykori Korzó áruház előtti területen). A szerdai napon 9 órától 16 óráig várják elsősorban az általános iskolásokat, de természetesen a lehetőség nyitott a szülők számára és a felnőttek oktatása iránt érdeklődők előtt is. Csütörtökön 9 és 15 óra között lesz látogatható a rendezvény.

Illusztráció
Forrás: MW archív

A szakmasátrakban minden látogató lehetőséget kap rá, hogy megismerkedjen az iskolák által oktatott szakmákkal, akár ki is próbálja egy-egy elemüket. Használhatják a 3D nyomtatót, lézerpuskával célba lőhetnek, kipróbálhatják a drónt, valamint a 3D szemüveget is, továbbá forraszthatnak, szerelhetnek. Megismerhetik a kereskedelem és a számvitel érdekességeit, megkóstolhatják a vendéglátó finomságait. A résztvevők saját képességeiket is jobban megismerhetik, ha bekapcsolódnak egy kis játékba.

Ezen felül találkozhatnak a bemutatkozó iskolák több diákjával illetve oktatójával, tőlük is informálódhatnak a szakmákról, valamint válaszokat kaphatnak a szakképzés új rendszerével kapcsolatos kérdéseikre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában