Nagy különbség

2022.12.11. 21:01

A Fidesz-KDNP jelöltje nyert Ozorán

Sümegi Gábor nyerte a polgármesteri tisztségért zajló versengést a december 11-én Ozorán megtartott időközi önkormányzati választáson.

G. R.

Sümegi Gábor (jobbról) Süli Jánossal, a térség országgyűlési képviselőjével (Fotó: FB)

A Fidesz-KDNP jelöltje, Sümeg Gábor – százszázalékos feldolgozottságnál – 506 szavazatot gyűjtve, az érvényes voksok 56,73%-val fölényesen nyerte a polgármesteri székért zajló „versenyfutást”. A település korábbi vezetője, a függetlenként induló Nagy Istvánné 279 vokssal (a szavazatok 31,28%-a), míg az ugyancsak független jelölt, Tischler Csaba 12%-os eredménnyel (107  szavazat) zárt.

A hat fős képviselő-testületbe 25 jelölt közül választhattak az ozoraiak, de a Nemzeti Választási Iroda honlapján egyelőre még nincs eredmény. 

Az időközi választáson mindkét körzetben 18 óra körül befejezték a mozgóurnás szavazatok összegyűjtését. Azokkal együtt az 1-es szavazókörben 18 óráig 448-an, a 2-es szavazókörben pedig összesen 445-en adták le voksaikat – tájékoztatta lapunkat Pusztai Beáta. A helyi választási iroda vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a választás napján egyik szavazókörben sem történt rendbontás.

Mint azt korábban megírtuk, a Tamási járásban található Ozora polgármestert és képviselő-testületet is választottak, miután az előző közgyűlés szeptember feloszlatta magát, mert nem tudott együtt dolgozni a település vezetőjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában